Informatiemarkt over ‘Ouder worden en zelfstandig blijven wonen’ in winkelcentrum Schalkwijk

Foto: Charles Duijff

Op vrijdag 16 maart vindt van 11.00 uur tot 16.00 uur in Winkelcentrum Schalkwijk in Haarlem de informatiemarkt plaats ‘Thuis in de Toekomst 2018’.

Op de markt een groot aantal partijen die betrokken zijn bij het mogelijk maken voor ouderen en mensen die hulp behoeven om (zo lang mogelijk) in hun eigen huis en omgeving te kunnen blijven wonen. Daarnaast richt de markt zich ook op mensen die willen werken in de zorg of daarvoor willen leren.

En ook voor mensen die zich nog prima kunnen redden in het eigen huis, met nog voldoende activiteiten en sociale contacten kan deze markt een aanradeer zijn. Immers, na verloop van tijd kunnen situaties veranderen en kan men toch hulp van anderen nodig gaan hebben. Het is dan goed om daarop voorbereid te zijn.

De markt geeft informatie over het aanbod van zelfstandig wonen, verhuizen, aanpassingen in huis, aanbod van zorg en hulp door aanbieders in de regio. De toegang tot de informatiemarkt is gratis.

Regeling Ouder worden en Prettig Wonen
Op de informatiemarkt vertellen de woningbouwverenigingen over de nieuwe regeling ‘Ouder Worden en Prettig Wonen’. Deze regeling biedt voordelen voor Haarlemse huurders van 65 jaar of ouder. Een van de voordelen van de regeling zijn onder andere dat zij daarbij voorrang krijgen op reguliere woningzoekenden. Naast een tegemoetkoming in de verhuiskosten van € 1000 nemen huurders bovendien hun huidige netto huurprijs mee als contracthuur voor de nieuwe woning tenzij de vraaghuur van de nieuwe woning lager is. De Woonservice is aanwezig voor vragen over inschrijven als woningzoekende.

(foto: Charles Duijff)

Werken en Leren in de zorg
Ook wie interesse heeft in werken en leren in de zorg is van harte welkom. Er zijn ontzettend veel openstaande vacatures in de zorg. Op het Werk- en Lerenplein geven zorgorganisaties en opleiders uit de regio informatie. Bijvoorbeeld over BBL-trajecten, waarbij men direct in dienst komt en opgeleid wordt door een zorgorganisatie. Men kan met hen ter plekke een afspraak maken voor een mogelijk vervolg.

Kijk voor meer informatie op www.marktthuisindetoekomst.nl en www.facebook.com/thuisindetoekomst 

Programma Markt

  • 11.00 – 11.15 uur: Joop & Jessica spelen op het Woonplein
  • 11.15 – 11.30 uur: Opening markt Thuis in de Toekomst – Woonplein (Door: Ad Warnar, directeur samen Voor Betere Zorg, en Floor Roduner en Jur Botter Gemeente Haarlem)
  • 11.30 – 11.45 uur: Joop & Jessica spelen op het Woonplein
  • 11.45 – 12.30 uur: Workshop Sociaal Wijkteams met Jur Botter
  • 12.45 – 13.30 uur: Workshop Wonen met Floor Roduner
  • 14.00 – 14.30 uur: Presentatie Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten Lening (SVn)  Blijverslening
  • 14.30 – 15.00 uur: Generatie thuis: Wat kan je dan met dat geld doen.
(foto: Charles Duijff)

Workshops, demonstraties, vacatures en speeddates
Naast de workhops en muziek zijn er demonstraties Tai Chi. Op het Werk- en Lerenplein staan diverse zorgorganisaties uit de regio klaar om jou te informeren over hun vacatures, werken en leren in de zorg en andere mogelijkheden. CV ‘dokters’ van UWV zijn aanwezig voor CV-check. Ook zijn er loopbaancoaches voor een speeddate en afspraken te maken voor een gratis loopbaanoriëntatie.

Reacties

article
13615
Informatiemarkt over ‘Ouder worden en zelfstandig blijven wonen’ in winkelcentrum Schalkwijk
Op vrijdag 16 maart vindt van 11.00 uur tot 16.00 uur in Winkelcentrum Schalkwijk in
https://velsen.nieuws.nl/knipsels/13615/informatiemarkt-ouder-worden-en-zelfstandig-blijven-wonen-winkelcentrum-schalkwijk/
2018-03-09T10:40:11+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/350/2018/03/09103509/Naamloos-3.jpg
Knipsels