Lee Kum Kee masterclass en award Nova College Hotelschool

28 mrt , 15:53 Jeugd
nova masterclass lee kum kee studenten
Nova College

De derdejaars studenten Kok van de Nova College Hotelschool op campus Haarlem kregen maandag een masterclass The Pearl Table voor professionele koks van Lee Kum Kee.

Lee Kum Kee is een wereldwijd topmerk in Aziatische smaakmakers, vooral oestersaus en sojasaus. De tweedejaars Kok deden mee aan een wedstrijd voor de Lee Kum Kee Award. Er waren drie prijzen te winnen: innovatiefste gerecht, het lekkerste gerecht en het beste gerecht met oestersaus.

De masterclass is sinds vorig jaar onderdeel van het keuzedeel Aziatisch koken van de koksopleiding van de Nova College Hotelschool. Tijdens de masterclass leren de studenten de belangrijkste smaakmakers van de Aziatische keuken en hoe je die gebruikt. De wedstrijd is bedoeld om de creativiteit van de tweedejaars Kok te ontwikkelen. Zij moeten namelijk twee gerechten zelf bedenken en bereiden met enkele verplichte ingrediënten aangevuld met ingrediënten naar eigen keuze.

De prijzen gingen naar: Stijn voor het beste gebruik van paddenstoelenpoeder, Nadwa voor het beste gebruik van chiliolie, Tieme voor het beste gebruik van oestersaus en de overall winnaar is Sjoerd!

nova masterclass lee kum kee gerecht
Nova College