Ruim 200 kinderen actief gedurende Sportinstuif Velserbroek

Foto: Wim Meijer Fotografie

Afgelopen donderdag 1 maart vond in Sporthal Het Polderhuis in Velserbroek de SportInstuif van de gemeente Velsen plaats. De Sportstuif wordt jaarlijks in de Krokusvakantie georganiseerd door de buurtsportcoaches van Sportsupport en is bedoeld voor leerlingen van de basisscholen.

Ruim 200 kinderen namen deel aan de Sportinstuif, verdeeld over twee groepen: leerlingen van de groepen 1 tot en met 3 (zij konden zich van 10.00 uur tot 12.00 uitleven) en leerlingen van de groepen 4 tot (zij waren ’s middags aan de beurt)

De buurtsportcoaches slaagden er ook dit keer weer in om een mooi en uitdagend programma samen te stellen. In de vorm van een parcours werden de deelnemers (ingedeeld in groepjes van 15) geleid langs  allerlei sportenonderdelen, zoals karate, volleybal, tennis, korfbal, rugby en voetbal. En ook kon er nog worden geknutseld.Daarmee werd, behalve een paar uurtjes leuk sportvertier voor de jeugd, meteen een tweede doel van de Sportinstuif bereikt: het zorgen dat de kinderen kunnen kennismaken met al deze sporten en de bijbehorende sportverenigingen.

Mega Sportmix
Op dinsdag 1 mei staat de volgende vakantiesportactiviteit van de buurtsportcoaches op het programma: de Mega sportmix. Deze vindt plaats in sporthal IJmuiden-Oost. Ook dan is de dag weer verdeeld over twee doelgroepen:  groep 1-4 van 10.00-12.00 uur en groep 5-8 van 13.00-15.00 uur. De kosten voor deelname bedragen dan €1,-Kijk voor meer informatie over de activiteiten van de buurtsportcoaches op www.velsenbeweegt.nl

Downloadbare foto’s
Hieronder een uitgebreide fotoserie van de Sportinstuif van afgelopen donderdag. Klik op de foto voor een grotere downloadbare versie.

Cookieinstellingen