Wintersport in krokusvakantie dit jaar dicht bij huis

Afgelopen weekend zijn honderdduizenden Nederlanders afgereisd om in sneeuwrijke bergebieden een (winter)sportieve krokusvakantie te beleven. Maar zoals het er nu uitziet hadden ze daarvoor niet weg hoeven gaan, want de wintersport komt naar ons toe, dit jaar!

We hebben al de nodige nachten matige vorst achter de rug, en als we de weermannen en -vrouwen mogen geloven dan zwaait Koning Winter de komende nachten nòg harder met zijn scepter. Het gevolg: een flink aangroeiende ijslaag die erin moet resulteren dat we de komende dagen massaal de schaatsen kunnen onderbinden.Inmiddels zijn er vandaag al een aantal ijsbaantjes open gegaan. Zo kon er worden geschaatst op het opgespoten Julianaplein in Wijk aan Zee en op de ijsbaantjes in Santpoort-Noord aan de Hoofdstraat en op landgoed Duin- en Kruidberg. En de verwachting is dat morgen ook de ijsbaan van IJsclub Uitgeest z’n ijsvloer openstelt voor de  schoolgaande kinderen.

Hoe lang de ijspret gaat duren? Zoals het er nu uitziet in ieder geval tot en met vrijdag.  Voor donderdag en vrijdag dreigen de gevoelstemperaturen zelfs te dalen tot min 15 graden. Daarna wordt ’t een heel stuk milder en is de kans groot dat de schaatsen weer terug in het vet kunnen.

Maar ach, dan is de krokusvakantie toch ook bijna voorbij. Klik op de hoofdfoto bovenaan dit artikel en scroll vervolgens met de pijlen links en rechts van de foto voor de complete fotoserie, gemaakt bij de ijsbaan aan de Hoofdstraat in Santpoort-Noord. 

Cookieinstellingen