Asfalteringswerkzaamheden deze week in Velsen

Foto: Gemeente Velsen

De afsluiting van de Velsertunnel brengt ook voordelen met zich mee. Zo kunnen noodzakelijke (asfalt)werkzaamheden zonder al teveel hinder worden uitgevoerd. Als het weer het toelaat worden in de week van 24 t/m 28 oktober de volgende locaties aangepakt:

Velsertraverse in Velsen-noord
Op de Velsertraverse in de bocht komend vanaf de Parallelweg richting de Velsertunnel is sprake van schade aan het wegdek. Herstelwerkzaamheden staan gepland voor vrijdag 28 oktober, buiten de spitstijd.

Lijndenweg in Velsen-noord
Het eerste deel Lijndenweg, vanaf de Velsertraverse t/m aansluiting Rietlanden verkeert in slechte staat. Ook de putranden moeten hier worden vernieuwd. Tevens wordt de fietsoversteek verplaatst. Voor de uit te voeren werkzaamheden wordt het wegvak van maandag 26 t/m uiterlijk vrijdagavond/nacht 28 oktober afgesloten. Verkeer van en naar het bedrijvengebied Noordwijkermeer moet gedurende de afsluiting gebruik maken van de Zuiderkade en Cruquiusweg of de Basisweg. Op drukke momenten worden verkeersregelaars ingezet op de aansluiting Zuiderkade-Parallelweg.

Rijksweg-toe/afrit A208 in Velsen-zuid
Het asfalt op deze aansluiting is ernstig aangetast en moet worden vernieuwd. Tegelijkertijd worden enkele maatregelen getroffen om het aantal (zware) aanrijdingen terug te dringen. Daartoe zal de maximum snelheid worden teruggebracht naar 50 km ter plaatse van de kruisingen en het Hofgeestviaduct en wordt een 50 km-drempel aangelegd in de route vanuit Velserbroek.
De werkzaamheden zijn gepland op maandag 24 t/m woensdag 26 oktober tussen 9.00 uur en 17.00 uur. Verkeer vanuit IJmuiden richting Velserbroek/Santpoort wordt dan over de beschikbare rijruimte geleid.

Verkeer vanuit Velserbroek of Santpoort richting IJmuiden kan tijdens het werk geen gebruik maken van de Rijksweg langs Beeckestijn of de toerit A208 en wordt omgeleid naar de Dreefbrug. Vandaar kan gebruik worden gemaakt van de N208 of de route via Driehuis.

Tijdens de spits, avond en nacht is de Rijksweg wel voor alle verkeer opengesteld, maar ontbreekt belijning en moet voorzichtig worden gereden.

 

Cookieinstellingen