Beethovens ‘Kreutzersonate’ vanavond in ’t Mosterdzaadje

Foto: 't Mosterdzaadje

Vanavond, vrijdag 15 september, treden top violiste Anna Markova en de briljante pianist Vital Stahievitch op in ‘t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord.

Beiden begonnen hun muziekopleiding in Minsk en wonen en werken nu respectievelijk in Bremen en Amsterdam. Ze brengen een programma met de ‘Kreutzer Sonate’ van Beethoven, Poulenc en de Falla.

De ‘Kreutzer Sonate’ van Beethoven staat bekend als de grootste en de moeilijkste sonate die Beethoven voor viool en piano componeerde.  Poulenc schreef zijn sonate voor de in de burgeroorlog vermoorde Spaanse dichter Federico Garcia Lorca. Heftig en ook melancholisch  van karakter.  Van De Falla zes volksliederen, dansen en liederen uit verschillende provincies van Spanje. Een kleurrijk einde van een bijzonder programma.

Anna Markova is geboren in Kazachstan groeide op in Wit-Rusland. Dit jonge talent sleepte al veel prijzen in de wacht, nationaal en internationaal.

Vital Stahievitch is een veelgevraagd begaafd pianist. Hij treedt op over de hele wereld, als solist en kamermusicus. Na zijn afstuderen in Nederland is hij nu verbonden aan het conservatorium van Amsterdam.

Vrijdag 15 september, aanvang 20.00 uur (Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open). De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten is wenselijk.
Adres: ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord (telefoon: 023-5378625)
Website: www.mosterdzaadje.nl

Cookieinstellingen