Belinfante Strijkkwartet en Phoenix Ensemble dit weekend in ‘t Mosterdzaadje.

Foto: Wim Meijer Fotografie

Weer twee opvallende concerten in ’t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord: op vrijdagavond het Belinfante Quartet (strijkkwartet) en op zondagmiddag drie leden van het Phoenix Ensemble.

Strijkkwartet
Op vrijdag 6 december om 20.00 uur treedt Het Belinfante Quartet op in ‘t Mosterdzaadje. Dit jonge, dynamische en spraakmakende strijkkwartet is opgericht in 2016 en speelt in kamermuziekseries door heel Nederland. Dit jaar wonnen zij de Delft Chamber Music Award. Het Belinfante Quartet (vernoemd naar Frieda Belinfante, celliste en de eerste professionele dirigente in Europa, bestaat uit: Olivia Scheepers en Fiona Robertson – viool, Sophie Vroegop – altviool, Pau Marquès i Oleo – cello. Uitgevoerd wordt het kwartet uit 1927 van Henriette Bosmans, zij was een goede vriendin van Frieda Belinfante. Schotse volksliederen – uit heimwee naar Schotland gearrangeerd door Fiona Robertson en Robert Schumanns strijkkwartet no 1.

(foto: Foppe Schut)

De kwartetleden hebben hun studietijd in diverse landen afgerond, waaronder aan the Royal College of Music, Conservatorium van Amsterdam, Conservatorium Utrecht en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hoogtepunt van het aankomende seizoen is o.a. optredens tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht.

Phoenix Trio
Zondag 8 december om 15.00 uur komen drie leden van het Phoenix Ensemble in de combinatie van cello, klarinet en viool met een bijzonder programma naar ‘t Mosterdzaadje. De musici zijn de Italiaanse klarinettiste Letizia Elsa Maulà, de Italiaans-Duitse celliste Sylvia Cempini en de Amerikaans-Nederlandse violist Ian de Jong.  Zij weten in deze spannende samenstelling werk uit te voeren van Mozart ( Divertimenti), Scarlatti ( sonate voor trio bewerkt)  en Nicolas Barci ( Im Volkston).

(foto: aangeleverd)

Het ensemble is in 2017 in Rotterdam opgericht. De leden zijn professionele musici afkomstig uit Nederland, Duitsland en Italië. Veel verschillende combinaties van instrumenten en een uitgebreid repertoire maken dat dit Phoenix Ensemble zijn naam heeft gevestigd en volop concerten geeft in binnen en buitenland. Uit dit grote ensemble is voor dit concert Het Phoenix Trio bij elkaar. Ze gaan een speciale en levendige concertervaring verzorgen, waarin naast het bekende plaats is voor het nieuwe.

Zaal open: Zowel voor vrijdag 6 december als voor zondag 8 december geldt dat de zaal vanaf een half uur voor aanvang is geopend. De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten is wenselijk.

Adres: ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord (telefoon: 023-5378625). Website: www.mosterdzaadje.nl

Cookieinstellingen