Veel gitaarwerk en Weense pianokwintetten in ‘t Mosterdzaadje

Foto: Wim Meijer Fotografie

Dit weekend in ’t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord: op vrijdagavond 20 september Wolf Martini en Joost Zoeteman met ‘So Much Guitar’en zondagmiddag 22 september Weense pianoconcerten met pianist Wouter Harbers.

‘So Much Guitar’ met Wolf Martini en Joost Zoeteman
Twee bekende gitaristen, Wolf Martini en Joost Zoeteman brengen op vrijdag 20 september om 20.00 uur in ‘t Mosterdzaadje het programma ‘So much guitar’.

(foto: ’t Mosterdzaadje – aangeleverd)

Ze nemen het publiek mee in de veelzijdige wereld van hun instrument. Verschillende soorten gitaren en stijlen komen aanbod. Van Django Reinhardt tot de Beegee, en van Kenny Burrell tot Stevie Wonder. Het speelplezier werkt aanstekelijk en de muzikale lat ligt hoog.

  • Wolf Martini speelde met Denise Jannah hij op het North Sea Jazzfestival, Azerbijdjan Jazzfestival en Joy of Jazz Festival, in Zuid-Afrika.
  • Joost Zoeteman is bekend van tournees met de bekende Tchavolo Schmitt en de familie Rosenberg. Ook opende hij in het verleden het North Sea Jazz Festival.

Weense pianoconcerten met pianist Wouter Harbers
Op zondag 22 september om 15.00 uur brengt pianist Wouter Harbers een strijkkwartet mee om samen Weense pianokwintetten uit te voeren. Muziek van Mozart, Beethoven en Haydn.

(foto: Jaco van Houselt – aangeleverd ’t Mosterdzaadje)

Het wordt een uniek programma vol feestelijke pianoconcerto’s uit Wenen.  Van Mozarts lichtvoetige Romance, via een ontroerend Adagio van Beethoven naar een dansende Rondo all’ Ungarese. Tot slot het volledige Pianoconcerto in D (nr. 11) van Haydn. Beleef samen met dit enthousiaste ensemble een vrolijke zondagmiddag in Wenen.

Pianist Wouter Harbers is een veelgevraagd musicus met een missie: ‘pianomuziek toegankelijk maken voor een breder publiek’. Dit seizoen werkt hij intensief samen met het Bach Quartet: een kwartet van gerenommeerde musici uit o.a. het Nationaal Balletorkest.

Met Irina Mouradiants en Christina Knoll- viool, Davita Laseur – altviool en Magrita Rondeel-cello

Zaal open:
Zowel voor vrijdag 20 september als voor zondag 22 september geldt dat de zaal vanaf een half uur voor aanvang is geopend. De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten is wenselijk.

Adres: ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord (telefoon: 023-5378625). Website: www.mosterdzaadje.nl

Cookieinstellingen