Havenrun voert circa 50 deelnemers door schemerend IJmuidens havengebied

Foto: Wim Meijer Fotografie

Gisteren, zondag 21 oktober, werd voor de tweede maal de Havenrun IJmuiden georganiseerd.

De Havenrun is niet zozeer een wedstrijd, dan wel een ‘funrun’, over een relatief bescheiden afstand van 5 kilometer door de IJmuidense haven en langs het Noordzeekanaal.

Wat de loop extra bijzonder maakt is dat er gelopen wordt tijdens het zogenaamde ‘blauwe uurtje’. Voor fotografen is dit een bekend fenomeen: het eerste uur na zonsondergang, wanneer de lucht nog niet diep zwart is maar (vooral op foto’s) diepblauw kleurt.

Week van de Industriecultuur
Gisteren stond de Havenrun in het teken van de Week van de Industriecultuur. Gedurende deze week (van 20 tot en met 28 oktober) organiseert de Provincie Noord-Holland samen met de gemeenten Velsen, Beverwijk en Zaanstad allerlei activiteiten om aandacht te vestigen op het bijzondere industriële cultuurlandschap van het Noordzeekanaal.

Wethouder Bram Diepstraten klaar voor het startschot

Startschot door wethouder
Na het startschot van wethouder Bram Diepstraten voerde de loop de circa 50 deelnemers dan ook door het havengebied van IJmuiden, langs oude sluiswachterswoningen in Oud-IJmuiden, de Kop van de Haven, de Vishal en de Halkade!Ludiek element aan de loop was het feit dat de deelnemers was gevraagd om tijdens het lopen zo mogelijk feestelijke verlichting mee te dragen. De loop werd mede georganiseerd door Atletiekvereniging Suomi. De opbrengsten waren bestemd voor de KNRM.

'
article
20188
Havenrun voert circa 50 deelnemers door schemerend IJmuidens havengebied
Gisteren, zondag 21 oktober, werd voor de tweede maal de Havenrun IJmuiden georganiseerd. De Havenrun
https://velsen.nieuws.nl/cultuur/20188/havenrun-voert-circa-50-deelnemers-schemerend-ijmuidens-havengebied/
2018-10-22T12:45:50+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/350/2018/10/22124657/5I5A93621.jpg
Havenrun
Cultuur, Gemeente, Sport en Gezondheid