Barok en Balkanmuziek dit weekend in ‘t Mosterdzaadje

Foto: 't Mosterdzaadje

Vrijdagavond 12 oktober brengen blokfluitiste Isabel Favilla en luitspeler Giulio Quirici Barokmuziek uit de 18e eeuw; zondagmiddag 14 oktober tango’s, milonga’s en polka’s met violist Florin Negreanu en accordeonist Henk Tiebosch

London Virtuosos
Virtuoze Barokcomponisten die in het Londen van de 18e eeuw grote furore maakten, staan op het programma van de blokfluitiste Isabel Favilla (Brazilië)  en de theorbe/luit speler Giulio Quirici (Italië). Zij zijn op vrijdag 12 oktober om 20.00 uur te gast in ‘t Mosterdzaadje.

Op het programma werken Dieupart, Veracini, Händel en Castrucci. Tevens is dit concert de presentatie van hun nieuwe cd  ‘London Virtuosos’ die met veel lof werd ontvangen.

Nooit eerder werden de ‘Zes sonates voor blokfluit en basso continuo’ van Dieupart opgenomen.  Bij het publiek vrij onbekend, maar in het 18 e eeuwse Londen floreerde hij als musicus en componist. J.S.Bach heeft zich door hém laten inspireren.

Samen maken ze deel uit van het ensemble Lautenwerk en treden met met verschillende barokorkesten op in de belangrijkste concertzalen en festivals  over de hele wereld. Zij hebben elkaar ontmoet tijdens hun Masterstudie in Den Haag.

Altviool en Accordeon
Tango’s, milonga’s en polka’s, muziek na aan het hart van de klassiek geschoolde (alt)violist Florin Negreanu. Op zondag 14 oktober om 15.00 uur komt hij, samen met de accordeonist Henk Tiebosch een concert verzorgen waar iedereen blij van wordt. “Overal waar wij gaan, wij nemen de zon en de feest met ons mee! “, aldus Florin Negreanu die geboren is in Roemenië.

Florin en Henk ontmoetten elkaar op een feest van vrienden en hun spontaan samen musiceren werd zo enthousiast ontvangen en de muzikale klik tussen de muzikanten zo groot, dat ze besloten het vaker te doen. Inmiddels hebben ze een heel repertoire opgebouwd. Het is een reis naar de Argentijnse tango en weer terug. Van Piazzolla tot de Czardas van Monti.

Ze popelen om met het prachtig samenspel van altviool en accordeon aan het publiek te laten horen.Zaal open:
Zowel voor vrijdag 12 oktober als voor zondag 14 oktober geldt dat de zaal vanaf een half uur voor aanvang is geopend. De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten is wenselijk.

Adres: ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord (telefoon: 023-5378625). Website: www.mosterdzaadje.nl

Cookieinstellingen