Strijktrio Lamy en cello-pianoduo Hamer en Hans van Beelen in ’t Mosterdzaadje

Foto: Wim Meijer Fotografie

Dit weekend weer twee bijzondere concerten in het intieme concertzaaltje in Santpoort-Noord. Vrijdagavond 25 mei is het podium voor het Duo Hamer- van Beelen en zondagmiddag 27 mei is het Trio Lamy te gast.

Cello en Piano
Op vrijdag 25 mei om 20.00 uur is het Duo Hamer- van Beelen in ‘t Mosterdzaadje met op het programma de hoogtepunten uit de cello-piano literatuur zoals Beethoven (Sonate nr. 3 op. 69),  Kodály (Sonate op. 4) en Pizzolla (El Gran Tango). Florien Hamer (cello) en Hans van Beelen (piano) spelen de prachtige 3e Beethoven-Sonate in A groot uit 1808. Dit werk komt uit zijn ‘middenperiode’ wordt beschouwd als een van de eerste stukken waarin beide instrumenten gelijkwaardige partijen hebben. In Kodály’s vroege Sonate zijn al direct de bijzondere Hongaarse volksmuziek-ritmes herkenbaar waar hij op dat moment al verzamelaar van was. Voor het tweede deel was Beethoven zijn grote inspiratie bron. De Gran Tango van Astor Piazzolla, geschreven voor de cellist Rostropovich is een opzwepende en knallende afsluiter.

Florien Hamer speelt o.a. tango met Carel Kraayenhof, jazz en klassiek. Zij is lid van het Prinsengracht Piano Quartet en Trio en werkt mee aan (kinder)theater- en dansproducties  voor festivals zoals het Oeral.
Hans van Beelen is solist en actief in kamermuziek. Regelmatig treedt hij op in de grotere concertzalen zoals het concertgebouw van Amsterdam.

Trio Lamy, strijkers van grote klasse
Op zondag 27 mei om 15.00 uur is Trio Lamy in ‘t Mosterdzaadje te gast. Dit strijktrio van grote klasse wordt gevormd door Anita Jongerman – viool, Magrita Rondeel – cello en Florin Negreanu – altviool. Op het programma staan Haydn Trio Op.53 No.1 een Mozart. Divertiomento in Es-major Trio Lamy (vernoemd naar de strijkstokbouwer Lamy) ontstond uit liefde voor de kamermuziek en vanwege de uitdagingen, die het meest compacte strijkersensemble biedt. De musici zijn dik bevriend, zeer virtuoos en doorgewinterd. Ze spelen zowel in Nederland als in het buitenland op hoog niveau  in  diverse (kamer)orkesten en op festivals. Als trio spelen ze met grote dramatische intensiteit. Daarom weet Trio Lamy de luisteraar te verrassen en brengen ze op verfijnde manier de emoties in de muziek naar buiten. Van hen verscheen een zeer goed ontvangen cd met alle divertimento’s van Mozart .

Zaal open:
Zowel voor vrijdag 25 mei als voor zondag 27 februari geldt dat de zaal vanaf een half uur voor aanvang is geopend. De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten is wenselijk.

Adres: ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord (telefoon: 023-5378625). Website: www.mosterdzaadje.nl

Cookieinstellingen