Odayin Pianotrio zondagmiddag 14 januari in ’t Mosterdzaadje

Foto: 't Mosterdzaadje

Op zondag 14 januari om 15.00 uur maken we kennis met het jonge Odayin Trio. Een pianotrio dat inmiddels de studie aan het conservatorium in Zwolle afrondde en al een paar keer in de prijzen viel.

Het trio bestaat uit Hrayr Ter-Sargsyan (viool), Noam Staal (cello) en Hanke Scheffer (piano). Op het programma staan Mozart, Smetena en Martin.

In de zomer van 1788 schreef Mozart het Piano trio in C groot. Een moeilijke tijd voor hem. Door de oorlog werd er op kunsten bezuinigd en maakte Mozart hoge schulden. Zijn vrouw was ziek en zijn vierde kind stierf. Van dat alles is niet veel terug te horen in dit pianotrio dat een opgewekt en vrolijk stuk is.

Smetana was net als Mozart dertig jaar toen hij zijn piano trio schreef. Ook hij verloor zijn dochter voor het schrijven van deze compositie. In Deze muziek is het verdriet en de rouw duidelijk te horen. Beïnvloed door Oost-Europese volksmuziek en een pianostijl die meer lijkt op Liszt dan Chopin, is het pianotrio van Smetana een mijlpaal van de Romantiek.

Frank Martin gebruikt in zijn pianotrio Ierse volksmuziek waarin hij verschillende ritmes en maatsoorten tegelijk laat horen.

Zondag 14 januari, aanvang 15.00 uur (Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open). De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten is wenselijk.
Adres: ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord (telefoon: 023-5378625)
Website: www.mosterdzaadje.nl

Cookieinstellingen