Domenica Strijktrio en Piano Quatre-Mains in ‘t Mosterdzaadje

Foto: Wim Meijer Fotografie

Dit weekend weer twee bijzondere voorstellingen in ’t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord: het Domenica Strijktrio brengt werk van Beethoven, Bach èn Roman Haas en Bernard van den Boogaard en Pneuma Piano Due met ‘vier-handige muziek’ van Debussy, Fauré en Rachmaninov.

Domenica Strijktrio
Het Dominica Strijktrio geeft op vrijdag 8 december om 20.00 uur een interessant concert waarin naast Beethoven en Bach ook muziek uitgevoerd wordt van Roman Haas en een door Bernard van den Boogaard voor het Domenica Trio geschreven werk. Deze componist zal bij het concert in ‘t Mosterdzaadje zijn werk toelichten. Geopend wordt met een bewerking van de Goldbergvariaties van Bach. 

Het Domenica Trio bestaat uit: Tony Rous (viool), Suzan Rous (altviool) en Irene van den Heuvel (cello)

Tony Rous (Tsjechië) was tot 2010 eerste violist van het Concertgebouworkest. Hij gaf zijn dochter Suzan vanaf jonge leeftijd les en ook zij kwam inde wereld van het orkest en de kamermuziek. De celliste Irene van den Heuvel is gedreven docente die kamermuziekcursussen in Zwitserland organiseert.

Pneuma Piano Duo
De pianistes Ineke Hellingman en Justyna Jarzab vormen samen het Pneuma Duo. Op zondag 10 december om 15.00 uur treden zij voor de eerste keer op in ‘t Mosterdzaadje met op het programma  de vier-handige muziek van Debussy (‘Petite Suite’), Fauré (’Dolly’) en Rachmaninov (‘Six Morceaux’ op. 11). 

De twee pianisten leerden elkaar kennen tijdens hun Masterstudie aan het Conservatorium van Rotterdam. Pneuma staat voor de ziel, die verbonden met de fysieke ademhaling het begin vormt van muzikale expressie. Zeker met vier handen aan het klavier is een verbondenheid noodzakelijk. Justyna Jarzab, Poolse van origine, soleerde met orkesten in Polen, Italië en Nederland. Behaalde de tweede prijs bij de Prix d’Harmonie in Rotterdam.

Ineke Hellingman concerteerde in vrijwel alle grote zalen van Nederland zoals het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan ’t IJ en de Doelen.

Zaal open:
Zowel voor vrijdag 8 december als voor zondag 10 december geldt dat de zaal vanaf een half uur voor aanvang is geopend. De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten is wenselijk.

Adres: ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord (telefoon: 023-5378625). Website: www.mosterdzaadje.nl

Cookieinstellingen