Liedjes van Jules de Corte en stille magie in ’t Mosterdzaadje

Foto: Wim Meijer Fotografie

Twee bijzondere voorstellingen in ’t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord: Ernst de Corte (de zoon van…) zingt liedjes van Jules  en goochelaar, mimespeler en komiek Quintus van Amstel zorgt voor een zondagmiddag vol ‘stille magie’.

Lied van mijn vader
In het programma ‘Lied van mijn vader’  brengt Ernst de Corte de liedjes van Jules naar de mensen. Op vrijdag 1 december om 20.00 uur zullen in ‘t Mosterdzaadje bekende en ook onbekendere liedjes de revue passeren. De pianobegeleiding is in handen van Guus Westdorp.“Jules de Corte wilde een betere wereld voor iedereen. Zijn talloze liedjes gaan over thema’s die ons nu, ruim 20 jaar na zijn dood, nog steeds bezighouden: milieu, geloof, oorlog en vrede, de commercialisering en verharding van de maatschappij. ‘Het leven is bezig onleefbaar te worden’ schreef hij in één van zijn gedichten. Toch was Jules allesbehalve een sombere man. Hij had juist veel humor en zag altijd een vonkje licht in de harten van de mensen”, aldus zijn zoon Ernst. “De liedjes staan heel dicht bij me en gaan steeds meer voor me betekenen”.

Familievoorstelling door Quintus van Amstel, de Paarse Goochelaar
Een magische komedie voor jong en oud op zondag 3 december om 15.00 uur in ‘t Mosterdzaadje. Goochelaar, mimespeler en komiek Quintus van Amstel vertoont in ‘Silent Magic’ op humoristische wijze en geheel zwijgend zijn kunsten. Bij de Paarse Goochelaar kun je alles vergeten van wat je denkt te weten over goochelen. Met niets meer dan een oude grammofoon en de bijpassende muziek uit de jaren twintig wordt in de stijl van de stomme films een aanstekelijk humoristische voorstelling gegeven. Met ‘Silent Magic’ werd Quintus van Amstel vorig jaar Nederlands kampioen.  Er gaat nogal eens wat mis, maar misschien lukt het Quintus toch een pepernoot uit zijn hoed te toveren.

Zaal open:
Zowel voor vrijdag 1 december als voor zondag 3 december geldt dat de zaal vanaf een half uur voor aanvang is geopend. De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten is wenselijk.

Adres: ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord (telefoon: 023-5378625). Website: www.mosterdzaadje.nl

Cookieinstellingen