Zang, cabaret, komedie en pepernotenpret komende weken in Stadsschouwburg Velsen

Foto: Stadsschouwburg Velsen

Frédérique Spigt (Born to be Wild), de Partizanen (huiscabaretiers van ‘De Wereld Draait Door’), Pepernotenpret met Dirk Scheele en razendsnelle slapstick in ‘The Play’ de komende weken in Stadsschouwburg Velsen..

FRÉDÉRIQUE SPIGT gaat op muzikale roadtrip
Haar favoriete songs, gebracht met fantastische live band

Over de hele wereld zijn prachtige songs geschreven over onderweg zijn, reizen, vertrekken, heimwee en naar huis terugkeren. Zangeres en liedjesschijfster Frédérique Spigt heeft voor ‘The Road’ haar favoriete ‘reismuziek’ uitgezocht en brengt dat met Rotterdams bravoure, haar rauwe stem én haar fantastische live band op vrijdag 17 november (20.15 uur) in de Stadsschouwburg Velsen.

Zo ontstaat een muzikale roadtrip over ‘Route 66’ of zal ze linksaf slaan ‘On The Road To Nowhere’? En rijdt La Spigt daarbij in een ‘Mercedes Benz’, ‘A Little Red Corvette’ of ‘A Brand New Cadillac’? Ze scheuren allemaal voorbij: Stones, AC/DC, Seger, Nelson, Joplin, the Doors, haar eigen songs en nog veel meer.

Born To Be Wild
Reizen is voor veel mensen een poging om te ontsnappen aan de sleur van alledag, maar we kunnen ons leven ook als een reis beschouwen, vindt de zangeres. Frédérique Spigt, ‘Born To Be Wild’ en sinds jaar en dag onderweg naar haar publiek, vertelt, zingt, lacht en pinkt een traantje weg over haar eigen reis. Met actrice Annet Malherbe leverde Spigt vorig seizoen nog een geweldige tribute aan Elvis af. Zo energiek, zo muzikaal geramd en zo leuk kan een theaterconcert zijn, dus springen we graag achterop bij Spigt om haar te volgen in haar nieuwste theateravontuur.

Prijs: € 22,- incl. pauzedrankje en garderobe.

-+-+-+-+-+-+-+-+-

Absurd, verfrissend en rebels: DE PARTIZANEN
Huiscabaretiers van ‘De Wereld Draait Door’ opnieuw in Velsen

Wat hebben een jerrycan met gevoel, een koffiemaalverslaafde en een gewiekste luciferverkoper met elkaar gemeen? Ze komen alle drie voor in het cabaretprogramma ‘Welkom in Partizanië’ van De Partizanen. Maak kennis met dit hoogkomische duo dat Nederland stormenderhand verovert met zijn snelle, absurde humor. Die heeft er ook voor gezorgd dat ze, sinds januari dit jaar, de week mogen afsluiten in ‘De Wereld Draait Door’. Op zaterdag 18 november (20.15 uur) staan Merijn Scholten en Thomas Gast in de Stadsschouwburg Velsen met hun tweede show ‘Welkom in Partizanië’. Vorig jaar stonden ze daar al mee voor een uitverkocht Witte Theater, dus op veler verzoek komen De Partizanen terug naar Velsen.

Hilarische sketches
Zelf noemen ze het overigens geen cabaret wat ze maken, maar Action Packed Adventure Theatre. De Partizanen verstaan de kunst om eigentijdse trends te vertalen naar hilarische sketches, malle dansjes, gekke liedjes en absurde dialogen die elkaar in hoog tempo opvolgen. Alles zonder rode draad, want daar doen De Partizanen niet aan. Sterker nog, meteen aan het begin van hun voorstelling, zeggen ze: “Als je een rode draad ziet, waarschuw dan even, dan halen we hem eruit.” De pers was ook enthousiast over ‘Welkom in Partizanië’: “Inventief, idioot en vooral erg geestig,” schreef Het Parool al. NRC voegde daar aan toe: “Het surrealisme past hun goed. In hoog tempo spelen Gast en Scholten een lachwekkende sketchshow.”

Prijs: € 19,50, incl. pauzedrankje en garderobe.

-+-+-+-+-+-+-+-+-

DIRK SCHEELE zorgt voor PEPERNOTENPRET
Kom meezingen en dansen bij de leukste Sintshow van het jaar

Zing op zaterdag 25 november (15.00 uur) in de Stadsschouwburg Velsen mee met Sinterklaas en zijn Pieten-band. Dirk Scheele is met zijn vrolijke liedjes en televisieprogramma’s op kinderzender Nickelodeon nog altijd mateloos populair bij de 2 t/m 7 jarigen. De liedjes worden live ten gehore gebracht door Dirk, begeleid door een echte Pieten Rock & Roll band! De stoere helpers van de Sint spelen op drums, gitaar, basgitaar, keyboard en hun samenzang klinkt super cool ! Met de kinderen gaat Dirk de Sint zelfs overhalen om ook een liedje te zingen en een lekker stukje op de piano te spelen.

Kom verkleed
Kom als het even kan verkleed als kleine Piet of Sint. Dan kun je meedoen met alles als hulppiet of hulpsint! ‘Pepernotenpret’ wordt een heerlijk, warm en gezellig sinterklaasfeest, waarin het moeilijk zal zijn stil te blijven zitten. Er wordt volop geswingd. Wees erbij en ga met Dirk èn de Pieten uit je dak! Na afloop mag iedereen Sint, Piet en Dirk een handje geven in de foyer.

Prijs: € 14,50  incl. garderobe.

-+-+-+-+-+-+-+-+-

Santpoorter BAS HOEFLAAK straalt in hilarische komedie ‘The Play’
Ook Nederlandse versie van ‘The Play That Goes Wrong‘ is een hit

‘The Play That Goes Wrong’ veroverde West End en Broadway, won de Best New Comedy Award en is verkocht aan 29 landen. Op dinsdag 12 december (20.15 uur) gaat in de Stadsschouwburg Velsen het doek op voor de Nederlandse versie van dit hilarische stuk, in de stijl van Fawlty Towers. De frisse bewerking van Owen Schumacher (‘Koefnoen’) en een topcast (met o.a. Santpoorter Bas Hoeflaak) staan garant voor razendsnelle slapstick en laten het publiek lachen tot de tranen over de wangen rollen.

Santpoorter
Bas Hoeflaak is als acteur te zien in het theater, op televisie en films. Theaterbezoekers zullen de Santpoorter kennen van het cabaretduo Droog Brood. Landelijke bekendheid kreeg Bas als een van de sluipschutters in het komische sketchprogramma ‘Sluipschutters’, samen met Ronald Goedemondt, Jochen Otten en Leo Alkemade. Recent was Bas te zien in de historische tv-comedy ‘Welkom in de jaren 60’ en in de jeugdserie ‘Roos en haar mannen’. Afgelopen seizoen straalde Hoeflaak nog in de Stadsschouwburg Velsen in de hitmusical ‘Snorro’.

Razendsnelle slapstick
‘The Play That Goes Wrong’ gaat over een winkeliersvereniging die probeert, ter afsluiting van hun feestweek, een typisch moordmysterie uit de jaren ‘20 op de planken te brengen. Dit gaat genadeloos mis. Zij raken verwikkeld in hilarische taferelen waarbij zelfs het decor het loodje legt. Voor het publiek van de Stadsschouwburg Velsen begint de totale verwarring al in de foyer, gaat door tijdens de pauze en eindigt niet bij het slotapplaus.

Prijs: € 34,-  incl. pauzedrankje en garderobe.

-+-+-+-+-+-+-+-+-

Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789.

Cookieinstellingen