Middelbare scholieren ontdekken Stadsschouwburg Velsen

Workshow grime tijdens Rondje Cultuur
Workshow grime tijdens Rondje Cultuur
Foto: Ron Pichel

Afgelopen maandag, 9 oktober, was het net als de week daarvoor een drukte van belang in de Stadsschouwburg in Velsen. Veel derdejaars leerlingen van het Voortgezet Onderwijs Velsen bezochten het theater.

Dit gebeurde in het kader van het jaarlijkse Rondje Cultuur, dat als doel heeft om de leerlingen kennis te laten maken met de cultuur in hun gemeente: de verschillende locaties en de verschillende disciplines. Dit najaar bezoeken het Technisch College, de Duin & Kruidberg Mavo en het Vellesan College in dit kader de Stadsschouwburg Velsen.

(foto: Ron Pichel)

Rappen in de artiestenfoyer
Tijdens het Rondje Cultuur werden in alle hoeken en gaten van de schouwburg workshops gegeven. Zo kon er in de artiestenfoyer gerapt worden, gingen de kleedkamers open voor een cursus grime en stond in de grote foyer een DJ-set waarop iedere ‘aspirant Armin van Buuren‘ zijn DJ-talent kon demonstreren.

Ook aanwezig was Dennis de Groot. Ruim een miljoen kijkers zagen hoe hij in ‘Popster’ een papieren pop tot leven bracht. Tijdens Rondje Cultuur ging hij met de scholieren in de REX-foyer aan de slag om een echte speelpop te maken.

Cookieinstellingen