Telstar pakt winst in Dordrecht en blijft meedoen om periodetitel

23 nov 2019, 17:39 Algemeen
5i5a7327 bal telstar
FC Dordrecht verzilvert twee penalty’s maar de drie punten gaan naar Telstar met dank aan Reda Kharchouch
Telstar heeft het uitduel met FC Dordrecht met 3-2 gewonnen. Al in de eerst helft kwamen de Witte Leeuwen op een 2-0 voorsprong, door eerst een doelpunt in de 27eminuut van Reda Kharchouch die via het been van een Dordrecht-verdediger scoorde.
Vijf minuten voor de rust maakte Elayis Tavşan voor Telstar de tweede van de avond door een voorzet van Shayne Pattynama in de touwen te schieten. Een minuut later was het echter alweer FC Dordrecht dat de aansluitingstreffer scoorde. Pedro David Marques wist Telstar-doelman Sven van der Maaten vanaf elf meter te verschalken. En kort na rust kwamen de Dordtenaren zelfs op gelijke hoogte door opnieuw een penalty van Marques na een overtreding van keeper Sven van der Maaten
Toch was het de ploeg van trainer Andries Jonger dat uiteindelijk de drie punten naar zich toe trok door opnieuw een doelpunt van Kharchouch in de 63eminuut, waarna niet meer werd gescoord.
Telstar doet mee voor periodetitel
Door de winst op Dordrecht staat Telstar nu op de 9 e
plaats in de eerste divisie met 24 punten uit 16 wedstrijden. Voor de periodetitel doen de Velsenaren nog nadrukkelijk mee. Hierin staat Telstar op de 5 e
plaats met 14 punten uit 7 wedstrijden en op slechts 2 punten van koplopers NEC en Volendam. Overigens kan De Graafschap daar nog bovenuit stijgen. Bij winst aanstaande maandag tegen Jong AZ kunnen de Superboeren de leiding nemen in de 2 e periode. Dan zouden ze uitkomen op 17 punten.
Mooie weken voor de boeg
Voor Telstar liggen een enkele mooie weken in het verschiet met veel thuiswedstrijden. Komende vrijdag komt Jong Ajax op bezoek in Velsen, een week later gevolgd door NAC. Weer een week later, op 13 december gaat Telstar op bezoek op de Vijverberg bij hun ‘vriendjes en eeuwige rivalen’ van De Graafschap. En op 18 december dan het bekerduel tegen Ajax in een volledig uitverkocht Rabobank IJmond Stadion.