‘Tuin vol Geheimen’ vanaf vandaag in het Pieter Vermeulen Museum!

Foto: PVM

Na 2 weken lang gesloten te zijn geweest in verband met de opbouw is vandaag het IJmuidense Pieter Vermeulen Museum weer opengegaan voor de expositie ‘Tuin vol Geheimen’.

De tentoonstelling is gemaakt voor kinderen vanaf 3 jaar en leuk en leerzaam voor gezinnen. Men  maakt kennis met alle dieren die in tuinen leven zoals slakken, wormen, insecten, spinnen, pissebedden en duizendpoten maar ook egels, verschillende vogels etc.

(foto: Pixabay)

In de tentoonstelling kom je erachter dat hoe meer variatie er in de tuin te vinden is hoe aantrekkelijker hij wordt voor allerlei dieren. En die dieren hebben ook nog eens een hele belangrijke functie. Een groenere tuin draagt bij aan een betere leefwereld en beter milieu.

Operatie Steenbeek
De tentoonstelling ‘Tuin vol geheimen’ sluit heel mooi aan bij Operatie Steenbreek die eveneens vandaag van start is gegaan. De gemeente Velsen doet mee aan Operatie Steenbreek: in samenwerking met het Pieter Vermeulen Museum wil ze met allerlei activiteiten de inwoners van Velsen aan moedigen om hun tuin in te richten met veel planten, struiken en bomen en minder tegels, onder het motto ‘Tegels eruit – Groen erin’! Dit is zowel in het kader van klimaatadaptatie als in het kader van het bijenconvenant een zeer gewenst motto.

De Boekanier
Het startschot voor zowel ‘Operatie Steenbeek’ als voor de tentoonstelling ‘Tuin vol Geheimen’ werd gegeven door leerlingen van groep 4 van de Boekanier.  Dit gebeurde door het lichten van een aantal tegels in het schoolplein van de Boekanier, het planten van een boompje en het symbolisch doorbreken van de tegels. Na het bekijken naar de spannende poppenkastvoorstelling ‘Niels en de kriebeldiertjes’ werd de tentoonstelling ingewijd. Groene tuin
In de tentoonstelling Tuin vol Geheimen kom je erachter dat hoe meer variatie er in de tuin te vinden is hoe aantrekkelijker hij wordt voor allerlei dieren. En die dieren hebben ook nog eens een hele belangrijke functie. Een groenere tuin draagt bij aan een betere leefwereld en beter milieu.

In tuinen waar bijna geen planten en bomen te vinden zijn komen weinig dieren. Zijn er veel van deze tuintjes bij elkaar dan is dit voor bijvoorbeeld bijen geen fijn leefgebied. Als er een grote regenbui voorbij komt zal in deze tuinen, waar geen dieren de grond lekker hebben doorwoeld ook eerder een flinke plas blijven liggen. In deze tuin vol geheimen ontdekken bezoekertjes op speelse wijze de geheimen van de dieren die je in je eigentuin tegen kunt komen.

(foto: Pixabay)

Scholen uitgenodigd
Alle Velsense scholen ontvingen deze week de uitnodiging om met hun groepen de tentoonstelling Tuin vol geheimen gratis de bezoeken, vergezeld van een zakje met ecologische bloembollen! Een cadeautje dat is bedoeld als aanmoediging om een begin te maken met het vergroenen van het schoolplein en de schoolomgeving.

Adres, contact, openingstijden en tarieven

  • Pieter Vermeulen Museum, Driehuizerkerkweg 34d, 1985 EL, Driehuis  Tel. 0255 – 536726
  • E-mail: [email protected], www.pietervermeulenmuseum.nl
  • Openingstijden: wo, vrij, zo: 13.00 – 17.00 uur. Tijdens schoolvakanties: di t/m vrij en zo: 13.00 – 17.00 uur. Groepen op afspraak. Feestdagen gesloten.
  • Tarieven: Volwassenen: € 3,00. Kinderen (3 t/m 12 jr):  € 2,50. 65+ en CJP: € 2,50. Vrienden 50% korting. Museumkaart: gratis. Groepen kinderen (vanaf 15 personen) : € 2,00. Groepen kinderen uit Velsen (vanaf 15 personen) : € 1,50.
Cookieinstellingen