Luminosity Festival in Zandvoort vandaag van start

Foto: 023TVonline

ZANDVOORT – Vandaag gaat in Zandvoort bij Bernie’s Beach Club aan de Boulevard Barnaart het Luminosity Festival van start. Het vier dagen durende evenement trekt jaarlijks duizenden trance liefhebbers naar de Noord-Hollandse badplaats.

(foto’s: John van der Wal 023TVonline)

Overigens was het tot voor gisteren nog even de vraag of het evenement doorgang zou kunnen vinden. Dit door een eigenaar van een strandhuisje nabij Bernie’s Beach Club  die naar de rechter was gestapt om de vergunning in te laten trekken vanwege het geluidsoverlast overlast door het festival De gemeente Zandvoort zou bij de verlening van de vergunning voor het geen rekening hebben gehouden met de belangen van de bezitters van de strandhuisjes.

Gisteren diende de zaak voor de voorlopige voorzieningenrechter in Haarlem. Ter plekke kwamen de eigenaar van het strandhuisje en de organisatoren van het festival een tegemoetkoming van 750 euro overeen, waarna de zaak was afgedaan.

De komende dagen dus veel geluid op en rond het strand van Zandvoort. En in hoeverre dat als overlast wordt ervaren dat zal per persoon verschillen. Duidelijk is dat er duizenden mensen van gaan genieten, en dat (als de weersvoorspellingen ons niet bedriegen) onder prima weersomstandigheden.
John van de Wal was gisteren ook in Zandvoort. Hij maakte bijgaande foto’s van het Luminosity Festival in opbouw.

Cookieinstellingen