Tata Steel Festival: daags na RIVM-rapport toch tijd voor positiviteit

VELSEN NOORD – Vandaag, zaterdag 23 september, vond in Velsen-Noord het Tata Steel Festival  plaats. Vanaf 10.00 uur was iedereen welkom om met eigen ogen ‘De wereld van staal’ en alles daaromheen te ontdekken. Een bijzondere happening, vooral door het moment waarop, precies een dag na het uitkomen van het RIVM-rapport, dat er geen twijfel over laat bestaan dat de staalfabriek ernstig negatieve invloed heeft op de gezondheid van de omwonenden.

Dat samenvallen van het Tata Steel Festival met het uitkomen van het RIVM-rapport was overigens puur toeval. Voor de datum was gekozen omdat het vandaag ook de landelijke Burendag was. En op deze manier wilde de Staalfabriek zich ook profileren als ‘goede buur’. En daarvoor werd ook alles uit de kast getrokken.

Op het festivalterrein draaimolens, springkussens, muziek van het Tata Steel Orkest, kunst, demonstraties van de brandweer en alles over de rol van staal in onze wereld. Men kon heerlijk ontspannen bij de foodtrucks met een hapje en een drankje of een rondje maken door het Hoogovensmuseum.

IJmond Nieuws was ook aanwezig en maakte bijgaande beeldimpressie.

Cookieinstellingen