Steen eruit, boom erin en win!

Foto: Gemeente Velsen

In ‘De Week van de Groene Tuin’ kun je in gemeente Velsen meedoen met een appelboomactie.  Deel je idee om te vergroenen en stuur deze tussen 5 april en 26 april in. Wie weet win jij dan één van de 25 appelbomen!

Velsen is op weg naar een duurzame, klimaatneutrale gemeente. Het klimaat verandert. En elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen, helpt. Zo kan het water makkelijker in de bodem zakken, daalt de temperatuur en wordt fijnstof afgevangen. Dieren vinden een groene tuin ook fjner dan een grijze tuin met tegels. Verruil daarom de stenen in je tuin voor groen en geef de natuur meer ruimte. Welk groen alternatief heb jij voor tegels in de tuin?

Vergroen en maak kans op en appelboom
Vergroen je tuin, balkon of dakterras.. Laat ruimte in je tuin voor borders, plaats (klim)planten, plant bomen of zet potten met planten neer. Je hebt zelf vast genoeg ideeën voor het vergroenen van je tuin. Stuur je idee hoe jij jouw tuin of balkon kunt vergroenen in en maak kans op één van de 25 Elstar appelboompjes. Meld je aan(externe link). De winnaars worden op 28 april bekendgemaakt en krijgen een appelboom thuisgestuurd.

Samen gaan we voor een Duurzaam Velsen. Kijk voor vergroentips op de pagina van Groen in Velsen.Deze actie wordt georganiseerd door Stichting Steenbreek, Stichting Deeltuinen, NL Greenlabel, Tuinbranche Nederland en de Tuinen van Appeltern.

Cookieinstellingen