Pieter Vermeulen Museum en BRAK gaan weer open!

Foto: Pieter Vermeulen Museum

Net als alle andere musea in Nederland moesten ook het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis en BRAK in IJmuiden hun activiteiten staken in verband met de coronacrisis. Maar het lijkt erop dat het einde van de donkere tunnel in zicht is: vanaf volgende week, 1 juni, mogen de musea weer open.

De plotselinge sluiting van de musea heeft de laatste maanden nogal wat negatieve effecten gehad. De Kinderklimaattop, veel leuke schoolprogramma’s rond de tentoonstelling ‘Verborgen Vogeltuin’ en diverse natuur- en milieueducatie activiteiten moesten worden stopgezet of worden uitgesteld.

In de laatste persconferentie over het coronavirus werd aangegeven dat vanaf 1 juni aanstaande musea weer open mogen, zij het onder strikte voorwaarden. PVM/BRAK kijken er ontzettend naar uit om weer bezoekers te ontvangen. Om te kunnen voldoen aan de eisen en randvoorwaarden moet er de komende weken nog wel veel werk worden verzet. De ambitie is rond de start van de zomervakantie de deuren weer te openen. Medio juni wordt beoordeeld haalbaar is.

Toch valt er ook in juni al zeker wat te doen voor kinderen en hun ouders! Zo start binnenkort een actie in samenwerking met de ontwikkelaars van het project Rauwe Duinen, het gebied waar het wikkelhouse van BRAK/PVM onderdeel van is. Kinderen kunnen met hun knutselkunsten een weekend weg winnen in een van de geweldige tiny houses op Basecamp IJmuiden voor het hele gezin! Volg hiervoor de sociale media en websites van PVM/BRAK op de voet.

Websites:

Cookieinstellingen