Telstar krijgt te weinig met gelijkspel tegen NAC

Telstar - NAC: punten delen in stromende regen

Gemengde gevoelens in Velsen gisteravond na het 1-1 gelijkspel tegen NAC. Weliswaar stonden de Witte Leeuwen al na 7 minuten spelen met 0-1 achter tegen de gasten uit Breda, vooral in de 2e helft was het de ploeg van Andries Jonker die, met maar liefst 2 ballen op de lat, het meest aanspraak kon maken op de volle drie punten.

Het is opvallend hoe Telstar op dit moment een seizoen doormaakt van heel vaak ‘net-niet’. Vorige week al maakten de Velsenaren indruk door na een kansloos geachte 0-3 achterstand tegen Jong Ajax terug te komen tot 2-3. En de wedstrijd had zomaar geen 5 minuten langer moeten duren of Jong Ajax had zomaar de gelijkmaker om de oren kunnen krijgen.

Twee weken geleden misten de mannen van Andries Jonker ook al op de valreep de drie punten toen Jong PSV 4 minuten in blessuretijd alsnog langszij kwam. En eerder was het Roda JC dat 2 minuten voor het eind van de wedstrijd de punten voor de neus van de Velsenaren wegsnoepte.De Graafschap
Alles bij elkaar lijkt ’t erop dat het een kwestie van tijd is dat ’t muntje wat vaker gaat vallen in het voordeel van Telstar en de ploeg eindelijk krijgt wat ’t op op basis van kwaliteit toekomt. Wie weet al de komende anderhalve week, waarin eerst op vrijdag de 13e december het competitietreffen met de ‘vriendjes’ van De Graafschap (getraind door voormalig Telstar-trainer Mike Snoei) op het programma staat. De ‘superboeren’ staan op dit moment 2e in de competitie op 7 punten van koploper Cambuur. Zeven punten die de Achterhoekers in de laatste drie wedstrijden tegen Jong AZ, GA Eagles en Den Bosch lieten liggen.

Ajax
Meer nog dan de wedstrijd tegen De Graafschap kijkt iedereen in de IJmond vooral uit naar het bekertreffen tegen Ajax op woensdag 18 december. De extra tribune is al gebouwd, alle kaarten verkocht en iedereen rond Telstar lijkt geloof te hebben in een sensatie. Dat niets onmogelijk is bleek gisteravond toen de ploeg van Erik ten Hag zich van zijn kwetsbare kant liet zien door in de eigen Arena met 0-2 onderuit te gaan tegen Willem II.

Na gisteravond staat Telstar nu op de 10e plaats in de competitie met 25 punten. Daarmee staan de 17 punten achter op koploper Cambuur en 10 punten van De Graafschap. De hoop van de Velsenaren om dit seizoen toch nog kans te maken op promotie zal dus vooral liggen op het behalen van een periodetitel. Wat dat betreft zijn er nog twee kansen te gaan.

Klik HIER voor het wedstrijdverslag van Telstar-NAC van mediapartner NH Nieuws.

Klik op onderstaande foto voor een uitgebreide foto-impressie van collega-fotograaf Ton van Steijn