Duizenden kinderen verwelkomen Sint en Pieten in IJmuiden

Foto: Ton van Steijn

Gisteren, zaterdag 16 november, is Sinterklaas met Pakjesboot 12 vanuit Spanje aangekomen in IJmuiden. Rond 12.00 uur zette hij voet aan wal op de Loswalkade, daarbij begeleid door maar liefst zo’n 125 Pieten.

Vanaf de Loswalkade, waar talloze kinderen, veel verkleed als Sint of Piet, al lange tijd hadden staan wachten op de Goedheiligman, trok de stoet via de Kanaaldijk, de Kerkstraat en de Kennemerlaan naar het Kennemerplein voor de eerste ‘stop’. Er zouden nog meerdere stops volgen, omdat Sint er alles aan  gelegen was om op zijn tocht echt álle kinderen van IJmjuiden te ontmoeten. Zo werd ook het Velserhof, en Plein’45 bezocht waar de officiële ontvangst van de Sint in IJmuiden plaatsvond.De intocht in IJmuiden is nog maar het begin van Sints tocht door onze regio. Volgende week, zaterdag 23 november,  is hij om 10.00 uur op de MEO-kade in Velsen-Noord, om 10.45 uur in de Engelmunduskerk in Driehuis, vanaf 12.45 uur op station Santpoort-Zuid en in winkelcentrum Velserbroek vanaf 14.00. Dissonantje
Overigens was er rond de intocht van Sint nog wel iets van spanning voorafgegaan. De verwachting was dat er op de route ook anti Zwarte Piet-demonstranten aanwezig zouden zijn. Hiervoor had de gemeente een speciaal ’demonstratievak’ ingericht. Dit werd echter de avond tevoren door onbekenden onklaar gemaakt. Daarbij werden de hekken in bosjes gesmeten en op het veld waar het demonstratievak stond, werd rotte vis uitgestrooid.Overigens hebben er op de dag van de intocht in Velsen geen demonstratie plaatsgevonden, nog van voor- als van tegenstanders van ‘Zwarte’ Piet.

Uitgebreide fotoserie Ton van Steijn
Uiteraard was ook fotograaf Ton van Steijn aanwezig bij de intocht van Sinterklaas in IJmuiden. Klik HIER voor zijn uitgebreide fotoserie.

Cookieinstellingen