Velsen Noord Geen Bende, samen voor een fijne wijk!

Foto: Gemeente Velsen - aangeleverd

Gemeente Velsen organiseert opruimevenement in Velsen-Noord; met elkaar, bewapend met prikstokken, vuilniszakken en handschoenen, in een feestelijke entourage de strijd aanbinden met zwerfafval.

De plastic soep, dieren die bekneld zitten, vissen met plastic in hun maag, rivieren vol afval. Onderwerpen die momenteel veel in het nieuws zijn. En hoewel het allemaal ver weg lijkt, ligt deĀ  oorzaak soms heel dicht bij; zwerfafval in onze eigen wijk.

De gemeente Velsen en partners werken samen aan dit probleem en organiseren jaarlijks een opruimevenement in een wijk. Dit jaar is de wijk Velsen Noord aan de beurt. Zwerfvuil oprapen en het in de juiste afvalbak doen mag natuurlijk altijd. Maar op deze dag bundelen de gemeente, 9 medeorganisatoren en de bewoners van Velsen-Noord de krachten!

Uitnodiging
Alle bewoners van de wijk zijn van harte welkom om op woensdagmiddag 25 september van 14.00 tot 16.30 uur te komen helpen. Voor zowel jong als oud belooft het een mooie middag te worden. Hoe meer mensen, hoe meer handjes en hoe schoner de wijk weer zal worden. En samen opruimen is niet alleen goed voor het milieu, het is ook leuk om met je buren samen te zorgen voor een fijnere wijk.

Feestlocatie, routes en expo-punten
Het Stratingplantsoen is het hart van het evenement. Een feestlocatie vol gezelligheid, informatie en educatie. Hier kunnen prikstokken, vuilniszakken en handschoenen geleend worden om op pad te kunnen gaan. Verspreid over de wijk zijn door het Pieter Vermeulen Museum expo-punten opgezet. In totaal zijn er 6 expo-punten waarbij wordt uitgebeeld en uitgelegd welke invloed het afval heeft op de dieren in de wijk. Leuk en leerzaam.

Lopend van het Stratingplantsoen naar het gekozen expo-punt wordt de route vrijgemaakt van zwerfvuil. Inlevering van het opgehaalde afval wordt beloond met een leuke verrassing. Bent u slecht ter been en wilt u toch meedoen? Of is de afstand naar de Gildebuurt u te ver? Kom even goed, vervoer wordt verzorgd.

Organisatoren
Gemeente Velsen, De BeestenBende, Pieter Vermeulen Museum, Stichting Welzijn Velsen, Wijkteam Velsen Noord, HVC, Politie, Woningbedrijf Velsen, Velison wonen, Sociaal Wijkteam. Alle partijen dragen bij en doen wat past bij hun organisatie.

Cookieinstellingen