Pierloop brengt in IJmuiden 800 hardloopliefhebbers op de been

Foto: Ton van Steijn

Vandaag, zondag 8 september, werd voor de 27e keer in IJmuiden de Pierloop georganiseerd. In totaal bijna 800 lopers en loopsters, verspreid over diverse afstanden, gingen van start van de Kennemerboulevard.

Het was voor ’t eerst dat de Kennemerboulevard diende als start- en finishlocatie. Met het verplaatsen vanaf de Lange Nieuwstraat hoopt de organisatie meer sfeer te kunnen creëren. Of dat helemaal is gelukt is moeilijk te concluderen, omdat de weersomstandigheden niet echt sfeerverhogend waren.

Een andere verandering ten opzichte van voorgaande jaren is dat de Pierloop vanaf dit jaar deel uitmaakt van het RSM Loopcircuit, powered by Run2Day Haarlem dat wordt georganiseerd door SportSupport Kennemerland. Met deelname aan het RSM Loopcircuitdoet de organisatie een verwoede poging om het aantal deelnemers weer op het oude niveau van tussen de 1500-2000 deelnemers te krijgen. Dat is dit jaar in ieder geval niet gelukt. In totaal verschenen er zo’n 800 lopers aan de start, verdeeld over een Guppenloop (voor de jongste kinderen), een jeugdloop en verder wedstrijden over 5, 10 en 15 kilometer.

Hieronder de nummers 1, 2 en 3 van iedere afstand

Guppenloop
1/Kenan Kara
2/Roy Bakker
3/Niels Termes
1/Naomi Hak
2/Tess de Graaf
3Saphira Heeremans
 Jeugdloop
1/Jim Meijer
2/Ivar Molenaar
3/Niels Wiegman
1/Eva Boumans
2/Lilian van der Ent
3/Chelsea Gerris
5 kilometer
1/Matthijs Wiggers
2/Jay Sauer
3/Martijn de Groote

1/Jessie Geel
2/Nicolet Zwaan
3/Nathalie Bartels
10 kilometer
1/Jurriën Hoffer
2/Sander van der Belt
3/Casper Dirks

1/Lineke Kroon
2/Eva Cornet
3/Brenda Burrichter
15 kilometer
1/Ronald Schröer
2/Koos-Jelmer de Vries
3/Steve Bakker

1/Kristy Timmers
2/Miranda Rijsdijk
3/Esther Kalkman
Fotoserie Ton van Steijn
Fotograaf Ton van Steijn was bij de Pierloop aanwezig en maakte de foto’s in dit artikel. Klik op FOTOREPORTAGE TON VAN STEIJN  voor de uitgebreide fotoserie van de Pierloop.

 

Cookieinstellingen