Gemeente Velsen krijgt nieuwe wijk: groen licht voor bouw van 380 woningen

Foto: Pixabay

Over een poosje kunnen een stuk meer mensen zich inwoner van de gemeente Velsen noemen. De gemeente stampt namelijk een nieuwe wijk uit de grond in Velserbroek met 380 woningen.

(bron: NH Nieuws/gemeente Velsen)

In 2020 gaat de eerste paal in de grond. De wijk komt globaal tussen de A22 en N208 te liggen in het Noorden van Velserbroek en naar verwachting komen er bijna duizend mensen te wonen.

Aan iedereen is gedacht: Hofgeest, zoals de wijk gaat heten, zal appartementen, koop- en sociale woningen krijgen. Daarnaast richt de bouw zich op doorstromers ‘die een nieuwe stap in hun wooncarrière willen maken’, aldus de gemeente. Ook starters kunnen zich voor de woningen inschrijven. Alle huizen worden duurzaam. Dit betekent dat ze niet op het gas worden aangesloten.

Sportvelden
De nieuwe wijk zal bestaan uit twee verschillende delen: Hofgeest West en Hofgeest VSV. Voor laatstgenoemde zal het bestaande sportveld van de Velseroorder Sport Vereniging worden verplaatst. Sporten kan in de toekomst op twee natuurgrasvelden en twee hybride velden. Ook krijgt de sportclub een nieuw clubgebouw. Rugbyclub The Smugglers kan mee verhuizen naar de nieuwe velden. Daarnaast komt er een speelplek voor kinderen.

Uitwerken
De komende tijd zal in het teken staan van het verder uitwerken van de wijk, afspraken maken met ontwikkelaars en het maken van een nieuw bestemmingsplan. “De uitvoering van het plan is nog niet in beton gegoten”, aldus de gemeente.

Cookieinstellingen