IJmuiden wandelt zestigduizend euro bij elkaar voor kankeronderzoek

Foto: Ton van Steijn

Voor het vijfde opeenvolgende jaar wandelden deelnemers aan de Vissenloop in IJmuiden en omstreken vandaag geld bij elkaar voor KWF Kankerbestrijding.

De deelnemers aan de veertig kilometer vertrokken vanochtend als eerste: rond 7.00 uur klonk voor hen bij het hoofdkantoor van de KRNM aan de Haringkade het eerste startschot.

Wandelaars die veertig kilometer te gortig vonden, konden zich ook inschrijven voor afstanden van vijf tot en met dertig kilometer. De groep die vijf kilometer wandelde vertrok tussen 12.00 en 13.00 uur.Dit jaar deden de langere afstanden van de Vissenloop de Zuidpier aan., waar aan het begin van de pier de foodtruck van Streetfood by us stond opgesteld met wraps, broodjes gezond, broodjes beenham of patat. Van hun opbrengsten ging een percentage naar #KWF!

Iedereen kon z’n eigen tempo bepalen, maar diende wel uiterlijk om 17.00 uur over de finish aan de Trawlerkade te komen. Bij de finish werden de deelnemers getrakteerd op een gebakken visje.Behalve het door deelnemers ingezamelde sponsorgeld, harkte de organisatie ook geld binnen met andere activiteiten, waaronder een loterij.

Klik HIER voor de uitgebreide fotoreportage van Ton van Steijn

Cookieinstellingen