Telstar pakt eerste punten via Jong FC Utrecht

Super-debutant Adham El Idrissi
Foto: NH Nieuws

Telstar heeft de eerste winstpartij van het seizoen binnen. De Witte Leeuwen wonnen dankzij debutant Adham El Idrissi met 2-0 van Jong FC Utrecht

(bron: NH Nieuws)

Na nederlagen tegen RKC Waalwijk en MVV Maastricht was het zaak voor Telstar om punten te pakken in eigen huis. Trainer Mike Snoei van Telstar bracht verschillende wijzigingen aan in zijn elftal, dat voorafgaand aan deze wedstrijd geen doelpunt maakte. Met een 442-opstelling hoopte de oefenmeester Jong FC Utrecht goed te bestrijden.

Ondanks het feit dat Telstar het initiatief had in de wedstrijd duurde het tot diep in de tweede helft voordat het initiatief zich ook vertaalde in de score. In de 69e minuut probeerde Telstar-trainer Mike Snoei iets te forceren door Adham El Idrissi te laten debuteren. Dat bleek een goede zet. Een kwartier voor het einde kreeg Telstar een serie van kansen, waarop een penalty volgde voor de Velsenaren. Juist El Idrissi lokte hem uit, waarna Lescano de penalty keurig benutte.

Daarna ging het snel. Toine van Huizen kon binnenkoppen na een voorzet van El Idrissi, die daarmee zijn debuut glansrijk vervulde. Met de 2-0 is heeft Telstar de eerste punten van dit seizoen binnengehaald. En die waren na de eerder twee verliespartijen meer dan welkom.

Opstelling Telstar: Houwen, Van Heertum, Korpershoek, Seager (Bronkhorst/69), Scott (Lynen/83), Sno, Najah, Lescano, Van Huizen, Van Doorm, Springer (El Idrissi/69)

Opstelling Jong FC Utrecht: Nijhuis, El Yaakoubi, Hoogenhout, Culhaci, Brinkman, Mallahi, Arweiler, Venema, Mulder, Lehaire (El Azrak/74), Van der Velden

Klik HIER voor het interview van mediapartner NH Nieuws met Telstar-trainer Mike Snoei en HIER voor het interview met Adham El Idrissi.