Ludieke actie met speciale strandbus moet IJmuiden op de kaart zetten

Foto: Gemeente Velsen

Afgelopen weekend hield citymarketing IJmuiden een ludieke guerrilla-actie: mensen konden gratis meerijden met een speciale strandbus van station Sloterdijk en station Haarlem naar IJmuiden aan zee.

Ondanks dat het weer tegenviel maakten toch een aantal strandliefhebbers gebruik van deze bijzondere service om het strand van IJmuiden te (her)ontdekken.

Met deze actie probeerde Citymarketing Punt IJmuiden in samenwerking met IJmuiden Rauw aan Zee de aandacht te vestigen op de voordelen van het strand van IJmuiden aan Zee. Voordelen, zoals de goede bereikbaarheid, zowel met openbaar vervoer vanuit Haarlem en Amsterdam als met de auto, goede parkeermogelijkheden en de ‘rauwe’ schoonheid.

Wethouder ontvangt eerste gasten
De ingehuurde Amerikaanse schoolbussen waren aangekleed in het thema strand en beplakt met stickers van .IJmuiden en IJmuiden Rauw aan Zee. De bussen reden meerdere keren af en aan van de stations naar het IJmuidense strand. De eerste strandgasten op zaterdag werden ontvangen door wethouder Jeroen Verwoort met een strandpakket met daarin een strandbal,  vissershoedje, magazine IJmuiden en een lunchbon voor één van de strandtenten.

Groot bereik actie
Het doel van de actie was om IJmuiden te promoten als strandbestemming bij de inwoners van Haarlem en Amsterdam. Naast de aangeklede bus zelf, die werkte als een rijdend reclamebord, was met driehoeksborden aan lantaarnpalen in Haarlem en Amsterdam de actie aangekondigd.

Cookieinstellingen