Aula middenin veelzijdige natuur van Gedenkpark Westerveld

Foto: Westerveld

Begraafplaats & Crematorium Westerveld in Driehuis heeft een nieuwe buitenaula in gebruik ge nomen. Hier wordt het mogelijk om uitvaartplechtigheden in de natuur te houden.

Verbonden met de natuur
De buitenaula ligt in een duinpan, verscholen tussen bomen en middenin het groen. Behalve vogels is er niets dan stilte en rust. De bankjes voor familie en nabestaanden staan in een intieme cirkel rondom de kist. Met de aanwezige muziekinstallatie kan alle gewenste muziek worden verzorgd, maar ook live muziek behoort tot de mogelijkheden.

Bijzonder decor
“We ervaren steeds vaker dat mensen graag buiten zijn en meer de rust van de natuur opzoeken”, vertelt Carla Bosua, directeur van Westerveld. “Ons park leent zich natuurlijk perfect voor een openlucht plechtigheid. We zijn op zoek gegaan naar de mooiste plek voor de aula en zijn erg blij met het uiteindelijke resultaat: een intieme plek in een decor van groen. We hopen zo nog meer in de behoefte van mensen te voorzien.”

Aangezien het weer in Nederland nooit zeker is, zorgt Westerveld dat bij een plechtigheid in de buitenaula ook altijd een aula binnen beschikbaar is

Cookieinstellingen