Visdag voor gehandicapten aan Noordzeekanaal

Afgelopen zaterdag, 16 juni, organiseerde de commissie zeevissen van Sportvisserij MidWest weer zijn jaarlijkse visdag voor gehandicapten in Velsen.

Rond de 25 deelnemers vonden rond de klok van 10.00 een plekje langs het Noordzeekanaal ter hoogte van Velsen-Zuid. Op zich niet bijzonder, zou je denken. Immers, rond de twee miljoen Nederlander vinden regelmatig hun vertier aan de waterkant met hengel en aas. Voor mensen met een fysieke of verstandelijke beperking is het echter helemaal niet zo vanzelfsprekend.Weinig voorzieningen gehandicapte sportvissers
In de praktijk blijkt dat er langs de langs de waterkant, en zeker langs de kust en in het zoute water, weinig voorzieningen zijn voor gehandicapte sportvissers.

Dat is dan ook de reden waarom de commissie zeevissen van Sportvisserij MidWest Nederland jaarlijks deze een visdag organiseert. Een dag waarop iedere deelnemer kans maakt om onder begeleiding van ervaren sportvissers wat mooie zeevissen, zoals bot, tong, zeebaars en wijting, te scoren.Foto-impressie Ton van Steijn
Collega-fotograaf Ton van Steijn was ook aanwezig en maakte bijgaande foto-impressie (klik op de hoofdfoto bovenaan dit artikel voor de complete fotoserie).

Reportage NH Nieuws
Kijk ook naar de reportage van mediapartner NH Nieuws over de viswedstrijd, met de focus op de 82-jarige blinde deelnemer Wieger Smit: “Dit is mijn passie”

Cookieinstellingen