Classical Tour: muzikale fietstocht op 1e Pinksterdag langs vier monumentale kerkjes

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op zondag 20 mei, eerste Pinksterdag, vindt voor de tweede keer de Classical Tour door Zuid-Kennemerland plaats.

Deelnemers aan deze muzikale rondtocht kiezen hun eigen route langs vier monumentale kerkjes in Bloemendaal, Santpoort en Spaarndam. Jonge talentvolle studenten van het conservatorium Amsterdam en Den Haag. geven daar korte, afwisselende concerten.

Het hele parcours is 25 kilometer lang. Onderweg wordt gezorgd voor drankjes en hapjes.

Zocher Lounge sluit aan bij 2e editie
Peter Duvall Slothouwer, van de Dorpskerk Spaarndam, nam vorig jaar het initiatief om samen met de dorpskerken in Bloemendaal en Santpoort een fietstocht langs de mooie monumenten te combineren met een aantal korte klassieke concerten. Aangemoedigd door de enthousiaste reacties van de deelnemers aan de eerste Classical Tour zijn de krachten opnieuw gebundeld en kon er voor deze nieuwe editie zelfs een vierde locatie aan de route worden toegevoegd: de fraaie Zocher Lounge, het kerkje op het terrein van het voormalig provinciaal ziekenhuis Santpoort.

Zelf bepalen waar je start
Net als vorig jaar bepalen de deelnemers zelf hun startplaats. Alleen de laatste stop is voor iedereen gelijk: de Dorpskerk Santpoort, waar het verrassende slotconcert plaatsvindt.

In de Oude Kerk in Spaarndam, Dorpskerk en Zocherlounge in Bloemendaal wordt 3x het concert gestart van 25 minuten. Het maakt daarom niet uit bij welke kerk men de fietstocht start. De concerten beginnen om 12.00 uur, 13.15 uur en om 14.30 uur. Het slotconcert + surprise act vindt plaats in de Dorpskerk in Santpoort Noord van 16:00 uur tot 16:45 uur

Het programma ziet er als volgt uit: 

  • Dorpskerk Spaarndam: Hier kan men genieten van het Genesis Ensemble, een strijk sextet bestaande uit Gonzalo Arguello (viool), Laurene Báron (viool), Michiel Wittink (altviool), Liselot Blomaard (altviool), Renée Timmer (cello) en Pierre Antoine Blanc (contrabass). Op het programma staat Tchaikovsky’s “Souvenir de Florence”.

 

  • Dorpskerk Bloemendaal Hier een optreden van het Indigo Trio bestaande uit Antanas Makštutis (clarinet), Cristine Avila Martinez (flute) en Misato Takeda (piano). Zij brengen werk van Maurice Emmanuel,  ​Zita Bružaitė en Franz Doppler.

 

  • Zocher Lounge Bloemendaal In de Zocher Lounge een concert van Deborah Witteveen (saxofoon) en Maxime Snaterse (piano). Zij vormen al sinds 2015 een duo en mochten onlangs de Classic Young Masters award in ontvangst nemen.

 

  • Dorpskerk Santpoort De Dorpskerk in Santpoort-Noord is gekozen als locatie voor het slotconcert: een gezamenlijk concert van de Nederlandse (a capella) Juice Vocalband en de uit Zwitserland overgekomen Nightingales.

Kosten en verdere informatie
Een passe partout voor de hele middag kost in de voorverkoop 17,50 euro (op de dag zelf aan de zalen 20 euro). Hapjes en drankjes inbegrepen.
Kijk voor meer informatie over de inhoud van de concerten, de uitvoerende musici, de adressen, de aanbevolen route (ook per auto!) en de kaartverkoop op de website www.classicaltour.nl

article
14431
Classical Tour: muzikale fietstocht op 1e Pinksterdag langs vier monumentale kerkjes
Op zondag 20 mei, eerste Pinksterdag, vindt voor de tweede keer de Classical Tour door
https://velsen.nieuws.nl/algemeen/14431/classical-tour-muzikale-fietstocht-op-1e-pinksterdag-vier-monumentale-kerkjes/
2018-04-12T09:26:38+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/350/2018/04/12093901/cover-kerkjes.jpg
Classical Tour, fietstocht
Algemeen, Cultuur