IJmuidens Hotel Augusta per 1 november over in andere handen

Foto: Augusta

Na 33 jaar gaat het IJmuidense Hotel Augusta over in andere handen. Dat hebben John en Monique van Waveren enkele dagen geleden bekend gemaakt.

Het hotel en restaurant aan de Oranjestraat is per 1 november verkocht aan een Amsterdamse horecafamilie die in de hoofdstad al drie hotels runt.

John en Monique van Waveren maakte de verkoop van hun hotel-restaurant bekend via een mailbericht aan hun vaste klanten en aan de pers.

Hieronder de complete mail:

Lieve gasten en vrienden,

Na ruim 33 jaar met ontzettend veel plezier Augusta te hebben gerund, laten wij u weten dat wij afscheid gaan nemen van onze grote trots. Hotel Augusta is namelijk verkocht !

Een beslissing die niet makkelijk was, maar die wij weloverwogen hebben genomen. Wij zijn beide 56 jaar, hebben geen opvolgers, leiden een druk bestaan en staan voor investeringen. Na een spannende periode dragen wij Augusta per 1 november over aan nieuwe enthousiaste ondernemers.

Wij kijken terug op vele mooie jaren en nemen met pijn in ons hart afscheid van ons bedrijf, u en onze medewerkers, de (Internationale) gezelligheid, de gekke gebeurtenissen en de prettige drukte die het allemaal met zich meebracht. Het is hier nooit één moment saai geweest. We zullen alles en iedereen enorm gaan missen, hadden dit zeker niet zo snel verwacht, maar laten deze kans niet schieten. We zien het als een voorrecht om op je hoogtepunt en in goede gezondheid te mogen stoppen. Daar zijn we bijzonder dankbaar voor.

Wij danken u, onze medewerkers en iedereen die iets voor ons heeft betekend, voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij koesteren mooie herinneringen aan de vele diners en andere (feestelijke) momenten die wij voor u mochten verzorgen. Lief en leed zijn hier gedeeld, een lach en een traan gelaten.

Augusta wacht een mooie, nieuwe toekomst!

Het hotel en het restaurant worden overgenomen door een Amsterdamse horecafamilie die inmiddels drie hotels in Amsterdam runt en uitbreiding zocht. De naam Augusta blijft bestaan, al het huidige personeel wordt overgenomen en de keuken blijft hetzelfde. Zij hebben er veel zin in en hebben als doel de reputatie van Augusta hoog te houden!

Tot en met eind oktober zullen wij ons levenswerk met heel veel liefde, plezier en ongetwijfeld ook met de nodige emotie voltooien. Helemaal stoppen doen wij niet. Wij zullen onze werkzaamheden met onze vertrouwde rechterhand Monique de Boer, voortzetten in Thalia. Naast de vele besloten partijen die al met name in het najaar staan geboekt, zullen wij zeker weer een leuk concert of filmdiner plannen, waarvan wij u middels deze nieuwsbrief op de hoogte zullen houden.

Heel veel dank voor alle mooie jaren en wellicht tot ziens in Thalia!

John en Monique van Waveren.

Cookieinstellingen