55+

Mylou Frencken speelt voorstelling ‘Meisje’ in eigen theater

Foto: Charles Duijff

Zangeres, cabaretier Mylou Frencken presenteert haar nieuwe cd ‘Meisje’ in haar eigen theater De Liefde in Haarlem. ‘Meisje’ is de titel van Mylou’s eerste album in acht jaar. Ze presenteert de cd in de vorm van een ontroerend liedjesprogramma over vallen, opstaan en gelouterd verder gaan. Van 23 tot en met 26 maart te zien.

Sinds 2021 is Mylou Frencken directeur van theater De Liefde in Haarlem. Vier avonden lang staat zij nu dus in haar eigen theater met haar nieuwe programma. In ‘Meisje’ vertelt ze op poëtische wijze over de kronkelige reis van jong meisje naar vrouw, moeder, minnares en multi-tasker. “Ik zou graag nog eens dat meisje willen zijn. Een meisje van een jaar of zeven, al is haar nachtjapon mij nu te klein,” zegt zij lachend.

Sprong voorwaarts

“Wat met dit nieuwe liedjesprogramma begon als een stap in het onbekende, voelt nu al een sprong voorwaarts. Ditmaal ga ik bij wijze van muzikaal experiment de samenwerking aan met Bear Project. Een producers duo bestaande uit Eric Blom en René Meister. Zij onderscheiden zich door subtiele elektronica en indringende arrangementen, die tegelijkertijd intiem van toon zijn,” legt zij uit.

Ontroeren en confronteren

In de Nederlandse kleinkunst- en theaterwereld neemt Mylou Frencken al jaren een geheel eigen plaats in. Ze zingt, schrijft en acteert. Ze werkt solo en in samenwerking met tal van andere artiesten. Ze kan ontroeren en confronteren. Ze houdt meer van kleine observaties dan van grote woorden, en meer van intimiteit dan van verre oorden. Haar grootste talent is het betere Nederlandse lied. Daarnaast doet ze frequent presentatiewerk, publiceert ze columns en boeken en is ze de zingende barvrouw in de televisiequiz Met het Mes op Tafel.

Mylou werd meerdere keren genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs, onder andere met het hilarische nummer ‘Ze zijn weer thuis & #39;. ‘Meisje’ van Mylou Frencken is van 23 tot en met 26 maart te zien in een intieme setting en een clubachtige atmosfeer in het Haarlemse theater De Liefde. Meester-gitarist Ronald Schmitz gaat ook mee op tournee. Kaarten en meer informatie via www.theaterdeliefde.nl

Cookieinstellingen